Tehnologii, protocoale și alianțe

Somfy a promovat întotdeauna tehnologii care oferă noi beneficii și care creează o experiență mai plăcută în locuința dvs.

Creștem nivelul interoperabilității între soluțiile noastre și mărci renumite pentru casă, prin intermediul programului „So Open with Somfy” și al soluției TaHoma pentru case inteligente. Tehnologiile noastre și ale partenerilor noștri fac posibilă modernizarea locuinței dvs. fără constrângeri legate de instalare, lucru care le face viața mai ușoară utilizatorilor finali.

Tehnologiile și protocoalele noastre radio, dintr-o singură privire

Tehnologiile și protocoalele noastre radio, dintr-o singură privire

Toate soluțiile noastre utilizează tehnologia radio pentru a comunica direct între ele și cu soluția pentru o casă inteligentă. Clienții dvs. pot controla totul din aplicație, atât acasă, cât și de la distanță.

PREZENTARE DETALIATĂ A TEHNOLOGIILOR ȘI PROTOCOALELOR NOASTRE RADIO

RTS: RADIO TECHNOLOGY SOMFY®

RTS: RADIO TECHNOLOGY SOMFY®

Peste 10 milioane de dispozitive instalate din întreaga lume utilizează tehnologia radio Somfy - protocolul radio patentat de Somfy.

RTS este un model inovator pentru controlul radio securizat al locuinței. Această tehnologie permite o instalare rapidă, fără cabluri, pentru o funcționare flexibilă și scalabilă.
IO-HOMECONTROL®

IO-HOMECONTROL®

Protocolul radio io-homecontrol® este o tehnologie fiabilă și sigură utilizată în Europa. Aceasta este o tehnologie de referință pentru controlul radio al locuinței pentru Smart Home. Aceasta include o funcție de feedback complex de date, ceea ce înseamnă că puteți verifica starea echipamentului din locuința dvs. (poziția în timp real) și primi confirmări pentru comenzile transmise. Adaptat pentru controlul de la distanță de pe smartphone, acesta asigură o transmisie radio fiabilă și securizată la cel mai înalt nivel.

Tehnologia ​io-homecontrol este scalabilă. Clienții dvs. pot adăuga echipamente noi în funcție de felul în care evoluează nevoile acestora, iar aspectul cel mai important este că nu trebuie să modifice instalația actuală.
Zigbee

Zigbee

Protocolul Zigbee este un punct de referință în domeniul comunicațiilor wireless, acesta fiind utilizat de Somfy în America de Nord și în Asia pentru casele inteligente. Acesta furnizează feedback de date, pentru ca dvs. să puteți verifica în orice moment starea echipamentelor.

Somfy face parte din Alianța pentru standarde de conectivitate (Connectivity Standards Alliance, CSA). Implementarea Zigbee asigură accesul la o rețea robustă de tip „mesh”, cu un nivel de securitate foarte ridicat, precum și limbajul universal care permite obiectelor inteligente să funcționeze împreună. Datorită Zigbee, proprietarii de locuințe au la dispoziție mai multe opțiuni și un nivel mai ridicat de flexibilitate, dar și încredere în faptul că produsele vor funcționa corespunzător împreună. Tehnologia Zigbee este dezvoltată în cadrul CSA.​
Thread

Thread

Obiectivul Internet of Things (IoT) este să transforme viețile oamenilor cu ajutorul caselor și al afacerilor inteligente. Thread rezolvă probleme complexe specifice IoT, aducând soluții pentru provocări precum cerințele legate de interoperabilitate, securitate, consum redus de energie și robustețe.

În locuință, obiectivul este de a vă face viața mai ușoară prin crearea de noi experiențe și prin reinterpretarea celor anterioare prin intermediul unei rețele de aparate, corpuri de iluminat, comenzi pentru temperatură, sisteme de securitate și de divertisment conectate. Protocolul Matter va funcționa nativ pe niveluri de rețea Thread. Thread este o tehnologie dezvoltată în cadrul Thread Group.
Matter

Matter

Matter reprezintă o garanție a faptului că dispozitivele vor funcționa împreună fără probleme, atât acum, cât și pe viitor. Având Internet Protocol (IP) drept punct de plecare, Matter va permite comunicarea între dispozitivele din casele inteligente, aplicațiile mobile și serviciile de tip cloud. Matter facilitează realizarea de dispozitive compatibile cu casele inteligente și cu asistenții vocali, cum ar fi Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant și alții.

Prima versiune cu specificații a protocolului Matter va rula pe niveluri de rețea Wi-Fi și Thread și va utiliza Bluetooth Low Energy pentru punerea în funcțiune. Într-o primă etapă, produsele io și Zigbee de tip vechi ale Somfy ar putea fi utilizate fără probleme cu Matter, datorită gateway-urilor. Tehnologia Matter este dezvoltată în cadrul CSA.​
EnOcean

EnOcean

TaHoma®, soluția pusă la dispoziție de Somfy pentru case inteligente, este compatibilă cu protocolul radio EnOcean pentru sisteme de încălzire. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un gateway sau un modul radio.
Z-Wave

Z-Wave

TaHoma®, soluția pusă la dispoziție de Somfy pentru case inteligente, este compatibilă cu protocolul radio bidirecțional Z-Wave pentru iluminat. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un gateway sau un modul radio.

SOLUȚIILE NOASTRE DE AUTOMATIZARE PENTRU LOCUINȚE SUNT COMPATIBILE ȘI CU

Asistenți vocali
Platforme importante pentru case inteligente și de automatizare a locuinței